Blogger Widgets


       NapoQuiz este un concurs organizat de studenți pentru studenți. Cine a avut inițiativa? Studenţii care iubesc Clujul și se bucură de el, voluntarii din Organizația Studenților pentru Turismul Românesc. Participanții au fost cei care au dorit să își testeze cunoștințele despre orașul în care își petrec studenția.
       Ideea concursului s-a născut spontan din nevoia de interacțiune, socializare, îmbogățire a bagajului cultural și nu în ultimul rând din dorinţa de a ne simți bine alături de prieteni. Voluntarii s-au adunat și au stabilit regulamentul și întrebările care trebuiau să acopere o arie vastă, de la istorie, geografie, personalități, clădiri, monumente, până la modalități de petrecere a timpului liber. Zis și făcut, fiecare a preluat un domeniu, s-a informat, a ales cele mai provocatoare informații și le-a formulat în câteva întrebări, care adunate au dat un număr de treizeci. Echipa organizatoare și-a luat o marjă de siguranță, astfel încât, dacă două echipe se aflau la egalitate, avea pregătite și întrebări de baraj.
        Concursul de cultură generală a avut loc în dată de 15 noiembrie 2011, în incinta Cafenelei Insomnia. Participanții s-au grupat în echipe de maxim cinci persoane sau mai puține, au avut la dispoziție o foaie pentru răspunsuri și un minut de gândire pentru fiecare întrebare. Câștigătorii au fost premiați cu o ladă de bere Grolsch din partea Cafenelei Insomnia. A existat și un premiu special din partea echipei organizatoare pentru concurentul care povestea o întâmplare haioasă din Cluj, la care a luat parte.
       Asemenea concurs nu aduce decât beneficii, atât celor care organizează, cât și celor care participă. Scopul evenimentului nu a fost unul pur de a crea competiție, ci mai degrabă de a învăța câte ceva despre orașul în care îți petreci câțiva ani buni din viață, deoarece/pentru că, vrând nevrând acesta își pune amprenta asupra ta și amintirea lui te va urma toată viața.

Fii pe fază, urmează ediția a doua, urmărește-ne!