Blogger Widgets
         Provocarea continuă! Care-I fruntea in 2008? Spectacolul-concurs ce a avut loc luni, 15 decembrie incepand cu ora 18, în Aula Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (str. Teodor Mihali nr. 58-60) ne-a oferit ocazia să aflăm acest lucru. Evenimentul a cuprins 3 părṭi ṣi licitaṭia, toate spre a destinde publicul ṣi pentru a ne ajuta să redescoperim valorile ṭării noastre. 
            Prima parte a inclus un concurs în care au concurat 5 echipe reprezentând tot atâtea zone etnografice: Moldova, Oltenia, Cluj-Someş, Mureş-Covasna şi Maramureş. Fiecare echipă a avut la dispozitie câte 15 minutepentru a-ṣi prezenta cât mai bine zona şi tradiţiile pentru sărbătorile de iarnă specifice acesteia. Toţi membrii echipelor au fost îmbrăcaţi în costumul tradiţional al zonei pe care o reprezintau, iar manifestările din cadrul concursului au cuprins: dansuri tradiţionale (ex: dansul caprei), colinde, strigături, urături şi reprezentaţii cu supersitiţii de Crăciun. Trebuie precizat de asemenea, că echipa Cluj-Someş a fost sprijinită în demersul de a concura de ansamblul folcloric „Mărţişorul”, care a oferit o reprezentaţie de dansuri specifice zonei. Juriul a fost format din profesori ai Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor care au avut la dispoziţie 15 nuci ce trebuiau alocate echipelor în funcţie de performanţă. Pe toate durata concursului, atmosfera a fost întreţinută de „povestitor”, care încerca să îi inducă pe spectatori într-o atmosferă de basm. 

               Partea a doua a cuprins un recital de colinde al corului „Ad augusta” al Facultăţii de Business, recital desfăşurat pe parcursul a aproximativ o jumătate de oră. 

           Partea a treia a început cu puţin timp înainte de ora 20 şi consta în prezentarea pentru publicul larg a „Asociaţia Studenţilor Ecoeconomişti” precum şi a campaniei lor de strângere de fonduri „Fii şi tu Moş Crăciun”, care are drept scop ajutorarea copiilor dezavantajaţi . Studenţii economişti au prezentat în premieră cel mai nou membru de onoare al lor, actorul Florin Piersic, care a vorbit despre ce înseamnă să fii darnic de Crăciun pentru a sensibiliza opinia publică în susţinerea acţiunilor caritabile ale organizaţiei.  
              Apoi a urmat o licitaţie, tot în scopuri caritabile, de produse tradiţionale din zonele reprezentate la spectacol, care a cuprins articole vestimentare ţărăneşti, obiecte specifice zonelor şi mâncăruri din aceste regiuni. De asemenea au fost licitate pentru aceleaşi scopuri nobile şi câteva fotografii care au participat la concursul „Clujul prin ochii tăi”, organizat în luna decembrie de OST în parteneriat cu Iulius Mall.  Toate fondurile strânse în urma licitaţiei au fost donate Grădiniţei Malteza pentru copii cu handicap cu ocazia demarării proiectului „Tursim-leac pentru suflet” care consta în organizarea de excursii prin ţară pentru aceşti copii.  Tot în cadrul acestei părţi, Iulius Mall a oferit premii participanţilor la concursul de fotografie „Clujul prin ochii tăi”. Manifestarea s-a încheiat cu o colindă cântată de toţi membrii OST prezenţi în sală împreună cu publicul.