Blogger Widgets
         Organizatia Studentilor de la Turism, caci asa se numea atunci OST-ul de astazi, a pus la cale in luna noiembrie a anului 2007 primul spectacol de traditii si obiceiuri romanesti in cadrul Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor. Prima sedinta a avut loc intr-un local de pe Piezisa, unde puneau organizatia la cale. La a 2-a sedinta cu membrii noi, presedintele organizatiei, Bogdan Romanica, a adunat lumea la masa ovala de la etajul 1 a facultatii, unde Elena Giurgiu a anuntat ideea de proiect. Majoritatea dintre cei prezenti si-au asumat diferite responsabilitati, iar pe data de 12 decembrie 2007, ora 18.00 a avut loc spectacolul – concurs “Care-i fruntea!”, editia I.


Echipele participante au fost: 

Apuseni - recital vocal folcloric, cantece la taragot si tulnice realizate cu sprijinul Familiei Stan

Cluj-Somes - dansuri populare (Ansamblul Martisorul), colinde

Maramures - dansuri populare si alte obiceiuri

Bucovina - colinde si prezentarea obiceiurilor populare din aceasta zona a tarii

Basarabia - cantece de iarna specifice acestei zone

Hunedoara - sceneta si prezentarea portului popular din Tara Hategului


     Membrii OST au fost atat organizatori ai spectacolului cat si participant la spectacol. De asemenea, fiecare coordonator trebuia sa prezinte poze cu obiceiuri specifice regiunii pe care o reprezenta . Castigatoarea acestui concurs a fost zona Apuseni, multumita tulnicareselor din Tara Motilor. Pe locul doi a urmat zona Maramures, iar celelalte echipe au primit diferite diplome de participare. Din juriul care a contribuit la alegerea echipei castigatoare amintesc pe Dna Prof. Marinela Gheres, D-nul Decan Dumitru Matis, D-nul Prodecan Razvan Nistor, D-nul Prof. Petru Bintintan, Dna Asis. Drd. Alexandra Tirca si D-nul Prof. Marius Pop.   Scopul acestui concurs a fost strangerea de fonduri pentru copii de la Scoala pentru clasele I-VIII din localitatea Ramet din judetul Alba. Pentru obtinerea de fonduri, s-au vandut felicitari felicitari al caror design a fost realizat de catre membrii OST si a caror multiplicare a fost obtinuta drept sponsorizare. Timp de o saptamana de zile cate 3-4 membri pe zi stateau in Mall-ul din apropierea facultati si in facultate pentru a comercializa aceste felicitari. Cele 6 modele de felicitari s-au vandut intr-un numar de aproximativ 1000 de bucati. O alta sursa de bani a fost licitatia de produse naturale si tradionale de la sfarsitul spectalului. Au existat si produse care au fost branduite de catre membri OST ( ‘ Zacusca de Hasdeu’ - una dintre vedetele acestei licitaii), ‘Peste afumat in cetina de brad’), Paine de casa, colaci si turte de casa, icoane pe sticla si alte produse de acest gen. Iulis Mall a oferit 24 de pachete pentru copiii cu varste intre 6 si 15 ani. La sfarsitul spectacolului, in jurul orei 21:00, invitatii si spectatorii au fost la un pahar de vin fiert gratis si alte gustari. OST a devenit astfel prima organizatie din cadrul FSEGA care a adus vinul fiert in facultate.

Membrii care s-au implicat in organizarea acestui eveniment:

Nicoleta Apostu si Mihai Giurgiu (prezentatorii spectacolui), Loredana Furdui ( prezentator licitatie), Elena Giurgiu (persoana de contact cu scoala din Ramet si cea care a gasit acest caz social), Bogdan Romanica, Alin Pop, Nadia Ghimp, Adina Socolan, Ramona Stan, Ramona Sugar, Emanoil Lehman, Anamaria Szabo, Alina Puscas, Ioana Bredean, Alina Chibulcutean , Sebastian Socolan, Simina Tulai, Nina Zsursz, Camelia Gordan, Nicoleta Florea, Ristei Daniela, Oana Petrescu, Roxana Frandes , Alexandra Toma, Alexandra Rus si Nicolae Brandas.